Хокеистите на Чикаго Блекхоукс отново са шампиони в НХЛ. Тимът от Ветровития град победи Тампа Бей с 2:0 и спечели Купа Стенли след 4-2 в серията. 

Това е общо 6-а титла за Чикаго и трета в последните 6 години. Тимът успя да триумфира с най-престижната награда в хокея също така през 1934, 1938, 1961, 2010 и 2013. 

Домакините заложиха на здрава защита, която спря нападението на Лайтнинг. В същото време Дънкан Кийт откри резултата във втората третина след пас на Патрик Кейн, а самият Кейн оползотвори подаване на Брад Ричардс в третата част, за да увеличи преднината. 

Кори Крофърд направи 25 спасявания и записа 5-и сух мач в кариерата си в плейофите и също бе в основата на триумфа. Така Чикаго стана първият отбор от Дейтрот през 1997, 1998 и 2002 триумфирал на 3 пъти за 6 години с Купа Стенли. 

„Ние спечелихме, защото играхме един за друг. Този триумф е за града. Силно искахме да триумфираме в нашата зала и е страхотно, че го постигнахме“ заяви капитанът Джонатан Тоус, чийто тим успя да стане шампион у дома за първи път от 1938-а. 

Блекхоукс отново успя да спре звездата на Тампа Бей Стивън Стамкос, който не успя да отбележи нито един гол в серията. Нападателят нямаше и късмет в първата третина, когато удари напречната греда, а в началото на втората пропусна сам срещу вратаря. 

„Крайно е разочароващо, защото имахме шансове, но не успяхме да се справим в последните два мача. Това със сигурност ще ни тормози дълго време“ коментира Стамкос, чийто тим все пак направи силен сезон и игра първия си финал от 2004-а година.