Хокеистите на Питсбърг не допуснаха нова загуба от Вашингтон и след 3:1 у дома изравниха резултата в серията на 2-2 победи. Мач №5 ще бъде в залата на Кепиталс. 

Намиращият се в отлична форма Джейк Генцъл вкара два гола за успеха на домакините и вече има 10 попадения в плейофите, като се нареди до легендата Марио Лемьо като единствените играчи, които в първите си две кампании в елиминациите стигат двуцифрен брой отбелязани шайби. 

Евгени Малкин също се разписа, но Пингвините свършиха и страхотна работа в защита, след като в третата третина ограничиха съперника до едва 3 точни удара, а освен това удържаха лидера на съперника Александър Овечкин без точен изстрел в мача, което се случи едва за трети път в кариерата на руснака в плейофите. 

„Играхме така, сякаш става дума за мач №7“ обясни Малкин, чийто тим дръпна с 2:1. Сидни Кросби също нямаше точен удар, но все пак се отчете с 2 асистенции за успеха. Мат Мъри спря 20 изстрела, а Ти Джей Оши вкара гола за столичани. 

В същото време на Запад Нешвил също изравни на Уинипег на 2-2 след триумф с 2:1 в мач №4. Райън Хартман и Пи Кей Субан реализираха по една шайба в първите 2 части, а вратарят Пека Рине се отчете с 32 спасявания за успеха, който върна домакинското предимство на Предатърс. Патрик Лайне вкара гол за Джетс 50 секунди преди края, но в оставащото време канадците не успяха да изравнят.