Хокеистите на Вегас Голдън Найтс стигнаха до финала на Запад в историческия си първи сезон в НХЛ, след като победиха Сан Хосе с 3:0 като гости и спечелиха серията с 4-2 победи. 

Марк-Андре Флюри отрази всичките 28 изстрела към вратата си, за да запише 4-ата си суха мрежа в плейофите и Златните Рицари чакат победителя от битката Нешвил – Уинипег, в която Джетс водят с 3-2. 

Късметът също бе на страната на Вегас, след като Акулите удариха 4 греди, от тях 3 в първата третина, която приключи без голове. Джонатат Марчъсолт и Нейт Шмид вкараха във втората част, а в третата се разписа и Коди Ейкин. „Заслужаваме да сме тук, защото сме добър отбор, който игра здраво през целия сезон“ заяви треньорът Жерар Галан. 

В същото време на Изток също е ясен единият финалист. Тампа Бей победи Бостън с 3:1 и с това взе серията с 4-1. Така Светкавиците ще играят за трети път в тази фаза в последните 4 години. Те губеха с 0:1 след първата третина, но във втората Брейдън Пойнт и Джей Ти Милър преобърнаха нещата, а в края Антон Стролман отбеляза на празна врата, за да гарантира успеха.