Българският вратар Александър Георгиев спаси 30 изстрела към мрежата, но тимът му Ню Йорк Рейнджърс падна с 2:3 след продължения. Леон Драйсайтъл вкара за Нефтодобивниците 35 секунди след началото на продължението, които са 12-и в Западната конференция на 6 точки от местата за плейофите.

Конър Макдейвид и Мат Бенинг вкараха другите две попадения за Едмънтън, който има 7 победи в последните 11 мача. Ню Йорк Рейнджърс претърпя седма загуба в последните си осем мача и логично крета на дъното на Изток. Головете за тях вкараха Брендън Лемьо и Брет Хоудън.

Съгражданите им от Айлендърс продължават да преследват 1-ата позиция в Столичната дивизия, след като се наложиха с 2:0 у дома над Калъмбъс, доближавайки се на 2 точки от лидера Вашингтон. Вратарят Томас Грайс спаси 31 изстрела и регистрира петия си шътаут от началото на сезона.

Райън Пълок откри резултата в 6:11 минута на мача, преодолявайки вратаря Сергей Бобровски с удар по земята. Второто попадение падна минута и половина преди края на срещата, дело на Андерс Лий, вкарал на празна врата.

Калъмбъс инкасира четвърта загуба в последните 6 мача, свличайки се надолу в класирането и сега тимът има 79 точки, като заедно с Монреал са в равни позиции за втората уайлд-кард позиция преди плейофите.

Сан Хосе Шаркс отнесе с 3:0 Минесота като гост, а вратарят Мартин Джоунс спаси 24 удара и се оказа с решаващ принос за петата поредна победа. Акулите събраха 92 точки и си върнаха 1-ата позиция в Тихоокеанската дивизия.

Вратарят Джоунс записа трета поредна среща без допуснат гол и 34-а победа през сезона, като 25 от тях са от декември насам. Това го прави първият вратар в клуба, който има повече от 30 победи за един сезон.

Баркли Гуудроу, Томас Хартъл и Логан Кутюр бяха точни за Сан Хосе. Лидерът в Лигата Тампа Бей отпнесе Торонто с 6:2 и вече има впечатляващите 110 точки. Тайлър Джонсън и Седрик Пакет вкараха по два гола, а Антони Сирели и Онджей Палат също бяха точни. Никита Кучеров вече има 111 точки през сезона, след като записа асистенция за първото попадение в мача.

Брендън Перлини остана единственият състезател през деня с хеттрик, след като помогна на Чикаго за убедителното 7:1 над Аризона. Чикаго е на последното място в Централната дивизия въпреки победата, а Аризона е на 4-о в Тихоокеанската, но изостава доста от 3-ия Лас Вегас.