Вратарят с български корени Александър Георгиев ще бъде повикан на лагера на националния отбор на Русия преди Световното първенство по хокей на лед в Словакия през следващия месец, съобщава "Известия".

Георгиев, който е резервен страж на Ню Йорк Рейнджърс в НХЛ, ще тренира със "Сборная" през април и по всяка вероятност ще участва в етапа на хокейния Евротур в Чехия, след който ще бъде определен окончателно състава на Русия за Световния шампионат в Братислава и Кошице от 10 до 26 май.

"Доколкото знам, Саша ще тренира с отбора и той е сред кандидатите за Световното първенство. Ако нещо не се промени в последния момент, той ще бъде с нас. Георгиев прогресира изключително бързо, още през миналия сезон той започна да получава игрово време в Рейнджърс. Още тогава мислех, да го повикаме в националния отбор, но не стана. А сега Александър още повече се утвърди в НХЛ и даже постепенно измества от вратата такъв майстор като Хенрик Лундквист", коментира старши треньорът на вратарите на руския национален отбор Ришат Давидов.