Бостън поведе във финала за Купа Стенли с 2-1 победи, след като отнесе домакините от Сейнт Луис със 7:2 в третия мач. 

Брюинс отново бяха невероятни при играта с числено предимство, като реализираха 4 попадения с човек повече и си върнаха домакинското предимство в серията преди второто си поредно гостуване в щата Мисури. 

До голяма степен всичко се реши още в първата третина. Домакините пропуснаха ранна възможност с човек повече на леда преди в средата на периода Бостън да открие при първия си пайър-плей шанс. Патрис Бержерон отклони шайбата след изстрел на Тори Круг и даде аванс на Брюинс. 

Контраатака завърши с второ попадение за гостите дело на Чарли Койл, а 10 секунди преди края на първата част се разписа и Шон Курали за 3:0. Домакините оспорваха гола за засада, но той бе признат и нещата за Сейнт Луис изобщо не бяха добри. 

Още един пауър-плей гол в началото на втората третина на Давид Пастърнак доведе нещата до 4:0 преди Иван Барбашев да върне едно попадение за домакините. Малко повече от минута след това обаче, Тори Круг реализира за 5:1 и отново в ситуация с човек повече на леда. 

В третата част домакините играха добре, вкараха гол чрез Колтън Парейко, но в края получиха още две шайби и ще трябва да си направят сериозни изводи преди следващия двубой.