За Сейнт Луис Блус чакането свърши! 52 години след създаването си тимът вдигна най-голямата награда в хокея – Купа Стенли!

Блусарите сразиха Бостън с 4:1 като гости и спечелиха финалната серия с 4-3 победи, за да завършат по великолепен начин един изумителен  сезон, в който бяха на последно място в лигата в началото на януари. 

„Нямам думи. Да зарадваме града и нашите фенове след толкова дълго чакане е просто фантастично“ заяви Джейдън Шуорц. 

Сейнт Луис показа страхотна ефективност пред вратата на съперника, като реализира 4 шайби от 20 изстрела. В първата третина обаче, младият вратар на тима Джордън Бинингтън направи серия страхотни спасявания, за да остави отбора си в мача. Той завърши с 32 отразени изстрела. 

Избраният за най-полезен играч в плейофите Райън О’Райли, който се присъедини към Марк Месие като единствените с точки в 6 поредни мача от финалите, се отчете с гол и асистенция и именно той откри в края на първата третина, отклонявайки удар на Джей Боумистър. 

8 секунди преди края на периода Алекс Пиетранджело се разписа за 2:0, а във втората част Брейдън Шен и Зак Санфорд добавиха още 2 шайби, за да може Сейнт Луис да шокира феновете в щата Масачузетц. 

През 1970-а Бостън победи Сейнт Луис във финала след забележителен гол на легендата Боби Ор, чиято статуя пред залата изобразява именно този момент. 49 години по-късно обаче, радостта бе за Блус.