Eдна от суперзвездите на НХЛ Сидни Кросби ще пропусне началото на сезона, потвърди самият хокеист. Новата кампания стартира тази нощ. 

Капитанът на Питсбърг Пенгуинс претърпа операция на лявата китка в началото на септември и въпреки че вече тренира и замина с отбора, няма да играе този нощ, когато Пингвините гостуват на двукратните шампиони от Тампа Бей в първия ден от редовната кампания. 

„За съжаление няма да мога да играя. Хубавото е, че се подобрявам и се надявам скоро да бъда на линия” заяви Кросби. 

Другата голяма звезда на Питсбърг Евгени Малкин ще е аут поне още 2 месеца след операция на коляното. Така за първи път от 2003-а в отбора за старта на кампанията няма да бъдат нито Кросби, нито Малкин. 

Иначе Александър Овечкин също е под въпрос за мача на Уошингтън срещу НЙ Рейнджърс, заради травма в долната част на тялото получена в края на последната контрола на столичани, като е по-вероятно да не играе. 

Иначе 105-ият сезон в НХЛ започва с един нов тим – Сиатъл Кракен и с надежда за нормална кампания. Според букмейкърите най-големи са шансовете за титлата на Тампа Бей и Колорадо Аваланш, но близо до тях са още Вегас и Торонто, а от сметките не трябва да се изключват Бостън, НЙ Айлендърс, Питсбърг, Флорида, Каролина и Уошингтън.