ЦСКА разгроми Левски с 20:4 в Зимния дворец на спорта във втория кръг от националния шампионат по хокей на лед. Този сезон "червените" са сред претендентите за титлата, а "сините" ще се борят за място на плейофите.

"Очаквахме мачът да се развие по този начин, още в първата третина вкарахме няколко гола, след това тимът ни се поуспокои. Направихме някои експерименти, при нас имаше защитници, които играха в нападение и нападатели, които върнах в отбрана – това са варианти за следващите и по-трудни мачове, които ни предстоят. 16-годишният ни вратар Калоян Стоянов също получи възможност да дебютира в мъжкия хокей", коментира треньорът на ЦСКА Кирил Ходулов.

"Вкарахме 4 пъти повече голове от първия мач, доволен съм. Ние сме картотекирали само 13 играчи този сезон, така че умората в хода на всеки мач е един от най-сериозните ни противници. Хареса ми как играхме с оглед на моментните ни възможности, за нас това е едва втори сезон в мъжкото първенство. 

Определено имаме сили и потенциал да се изправим, няма винаги да сме лесен съперник. Ще ставаме все по-силни, като това ще дойде с обиграването. Според мен скъсяваме разликата със силните отбори, което е най-важното, играем с мисъл и ни трябва още малко скорост", демонстрира добро настроение след мача и Иво Николов, треньор на Левски.