Националната хокейна лига (НХЛ) отложи още три мача в понеделник, като с това общата бройка на отложени срещи поради коронавирус набъбна на 70 преди насроченото завръщане на двубоите във вторник.

НХЛ затвори миналата седмица, след като няколко отбора пострадаха от положителни тестове на играчи и ръководни лица от Лигата обявиха миналата сряда, че талантите от НХЛ няма да участват на Зимната олимпиада в Пекин идния февруари. Отборите от Лигата ще прекарат очакваната олимпийска почивка от 4-20 февруари в изиграване на пренасрочените срещи.

В понеделник НХЛ обяви, че насроченият мач на Чикаго в сряда срещу Уинипег и двубоите между Далас и Колорадо съответно в сряда и петък няма да се проведат по план. От 70-те мача в НХЛ, която пострадаха от вируса, един се изигра, а друг бе пренасрочен.

Сблъсъците от Лигата се завръщат във вторник с мачовете на Монреал с Тампа Бей, Вегас срещу Лос Анджелис и Аризона със Сан Хосе. НХЛ и Съюзът на играчите се съгласиха в неделя клубовете да имат тренировъчни състави до шестима налични играчи, които могат да се присъединят към основния състав, което да редуцира шансовете за повече отлагания или това тимове да играят с оскъдни състави. /БГНЕС