Хокеистите на Едмънтън се развихриха, за да отнесат ЛА Кингс с 6:0 и да изравнят резултата в серията на 1-1 победи преди двата поредни мача в Града на Ангелите. 

Ойлърс вкараха по 3 шайби във втората и третата третина, като Евандън Кейн реализира 2 пъти и добави асистенция. Конър Макдейвид се отчете с 2 паса, а вратарят Майк Смит спаси всичките 30 изстрела към вратата си. 

Минесота също изравни на Сейнт Луис след 6:2 в мач №2. Кирил Капризов се отчете с хеттрик, а Джоел Ериксон Ек добави 2 попадения за победителите, които дръпнаха с 3:0 след първата част и не погледната назад. 

На Изток шампионите от Тампа Бей също записаха победа и след 5:3 срещу Торонто ще се върнат спокойни у дома за двете си поредни домакинства. Защитникът Виктор Хедман поведе Лайтнинг с гол и 3 асистенции, а Никита Кучеров добави попадение и 2 паса. 3 от головете гостите реализираха при игра с човек повече, като дръпнаха с 5:1 по-малко от 6 минути след началото на последната третина. 

Каролина обаче не прости на Бостън и след 5:2 вече води с 2-0. Себастиан Ахо и Нино Нидерайтер вкараха по два пъти за Ураганите, а новобранецът Пьотр Кочетков се справи отлично на вратата след контузията на Анти Раанта, за да отрази цели 30 изстрела на Брюинс.