Хокеистите на Колорадо станаха пъвият тим, класирал се за следващия етап от плейофите в НХЛ. Лавините победиха Нешвил с 5:3 и затвориха серията с 4-0. Следващият им съперник ще бъде победителят между Сейнт Луис и Минесота. 

Гостите губеха с 2:3, но вкараха 3 шайби през последните 11:05 минути на последната третина, за да стигнат до нова победа и обща голова разлика от 21:9 в серията. 

Също на Запад Калгари изравни на Далас на 2-2 след 4:1, като също вкара 3 попадения в последната част от сблъсъка. Победителите отправиха забележителните 54 изстрела, за да спечелят. 

На Изток Питсбърт разби НЙ Рейнджърс със 7:2, за да поведе с 3-1 успеха преди визитата си в Голямата Ябълка. Игор Шестьоркин отново бе на вратата на Рейнджърите, но след като пусна 6 шайби, бе заменен от Александър Георгиев, отразил 11 от 12-те удара към него. 

Това бе второ участие в плейофите за родения в Русе вратар, но той се включи в мача, когато всичко бе ясно. Сидни Кросби записа гол и 3 асистенции, за да стане 6-ият в историята с 200 точки в елиминациите, а Пингвините вкараха 5 попадения във втората третина. 

В същото време Флорида измъкна 3:2 срещу Уошингтън и изравни за 2-2. Сам Райнхарт изравни за Пантерите 2 минути и 4 секунди преди края на редовното време, а в продължението Картър Верхег  донесе успеха за гостите.