След 26 годишна пауза хокеистите на Флорида Пантърс отново елиминираха съперник от плейофите на НХЛ. 

Тази нощ Пантерите надвиха Уошингтън Кепиталс с 4:3 след продължение и спечелиха серията с 4-2 победи. В следващия кръг те чакат победителя от сблъсъка Торонто – Тампа Бей, които ще играят решаващ 7-и сблъсък. 

Картър Верхаг се превърна в герой, след като реализира победната шайба 2:46 след началото на първата допълнителна третина. Преди това Флорида допусна изравняване минута и 3 секунди преди края на редовното време. 

Гостите обаче показаха психическа устойчивост, за да спечелят и да продължат напред в елиминациите за първи път от 1996-а, когато играха финал за Купа Стенли, но бяха пометени тогава от Колорадо. 

В друг мач на Изток Рейнджърс стигна до решаващ 7-и мач срещу Питсбърг след победа с 5:3 като гост. Нюйоркчани губеха с 0:2 след първата третина, но с по 2 гола на Мика Зибанежад и Крис Крайдър, постигнаха знаменит обрат. 

3-3 е резултата и в серията между Далас и Калгари. Тексасци спечелиха с 4:2 и ще гостуват в решаващия 7-и мач. Канадците наваксаха пасив от 2 попадения, но не успяха да затворят серията.