Носителят на купа "Стенли" за последните два сезона Тампа Бей спечели гостуването си на победителя от редовния сезон Флорида с 4:1 и поведе с 1:0 победи в серията от втория кръг на плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига.

Никита Кучеров и Кори Пери се отличиха с по гол и асистенция за шампионите, Пиер-Едуар Белемар и Рос Колтън също вкараха, а вратарят Андрей Василевски направи 33 спасявания.

Домакините откриха резултата чрез Антони Дюклер в 14:01 минута на двубоя и водеха почти до края на втората част, когато Пери изравни. Тампа осъществи пълен обрат с три безответни попадения в третия период.     

Джош Менсън реализира победното попадение в 8:02 минута на продължението, а Колорадо надделя над гостуващия Сейнт Луис с 3:2 в първи мач от втория кръг в елиминациите на Запад.
 
Менсън добави и асистенция в редовното време, а Валери Ничушкин и Самюел Жирар също бяха точни за домакините. Габриел Ландеског завърши с две асистенции, а вратарят Дарси Кюмпер отрази 23 шайби.

Райън О'Райли се разписа в пети пореден мач на Сейнт Луис в плейофите, Джордън Кайру изравни за 2:2 само 3:14 минути преди края на редовното време, а Джордън Бинингтън парира 51 удара, но това не беше достатъчно за гостите.