Ню Йорк Рейнджърс победи Каролина Хърикейнс с 4:1 и изравни резултата на 2:2 победи в полуфинала в Източната конференция на Националната хокейна лига. Игор Шестьоркин направи 30 спасявания за Ню Йорк, а Ендрю Коп се отчете за успеха с гол и две асистенции.  

Рейнджърс спечели петата си поредна домакинска победа, докато Каролина остава с пет поредни поражения при гостувания. Петият мач между двата отбора е в четвъртък в Каролина, а шестият - в събота в Ню Йорк.

Франк Ватрано и Адам Фокс вкараха за Рейнджърс при числено предимство на терена, Мика Зибанеяд се разписа за отбора във втори пореден мач. Теуво Талавайнен вкара единственото попадение за Каролина. Вратарят Анти Раанта завърши с 24 спасени удара.

Едмънтън Ойлърс се наложи над Калгари Флеймс с 5:3 и взе аванс от 3 победи срещу една в полуфинала в Западната конференция.

Домакините успяха да поведат с 3:0, но Калгари се върна в мача, след като изравни 3:3. Тогава Райън Нюджънт-Хопкинс с втория си гол в мача даде предимство на Едмънтън.

Ивендър Кейн вкара две попадения за успеха, като едното бе късно в мача на празна врата. Той вече има 12 гола в плейофите. Зак Хаймън също вкара за Ойлърс, а вратарят Майк Смит спаси 29 шута.

Едмънтън има нужда от още само една победа и ще я търси още в четвъртък в Калгари. Капитанът на Ойлърс Конър Макдейвид направи две асистенции при успеха, Леон Драйзайтъл също завърши с две асистенции.

Елиас Линдхолм, Микаел Баклунд и Расмус Андерсон се разписаха за Калгари. Вратарят им Джейкъб Маркстрьом отрази 21 удара.