Хокеистите на Колорадо Аваланш размазаха Тампа Бей Лайтнинг със 7:0, за да поведат с 2-0 победи в битката за Купа Стенли. 

Лавината не остави шансове на съперника и тимът ще бъде максимално уверен преди двете си поредни гостувания във Флорида. 

Тампа Бей обаче изоставаше по същия начин и срещу Ню Йорк Рейнджърс, преди да преобърне нещата в своя полза, така че двукратните носители на трофея не трябва да бъдат отписвани. 

„Бяхме почти перфектни“ заяви доволен треньорът на победителите Джаред Беднар, след като неговия тим дръпна с 3:0 още след първата третина, а в следващите 2 вкара по нови две шайби. 

Валери Ничушкин и Кейл Макар вкараха по два пъти, а по един гол добавиха Андре Бураковски, Джош Мансън и Дарън Хелм. Вратарят на победителите Дарси Кемпър бе рядко притесняван, като направи само 16 спасявания. 

Звездата на победителите Нейтън Маккинът все още не е вкарал гол в серията, но това по никакъв начин не влияе на отбора му. От Тампа Бей пък логично запазиха спокойствие. 

„В крайна сметка загубихме само един мач, а не цялата серия“ заяви защитникът Виктор Хедман. „Хората ще ни отпишат, но ние сме устойчиви. Сега трябва да се върнем у дома и да покажем от какво сме направени“ добави капитанът Стивън Стамкос.