Хокеистите на Колорадо Аваланш са само на победа от мечтаната купа „Стенли“, след като измъкнаха 3:2 след продължение срещу домакините от Тампа Бей. 

Лавината вече води с 3-1 победи в серията и ще приеме съперника в следващия двубой в Денвър, където ще може да детронира шампионите за 2020 и 2021. 

Назем Кадри  отбеляза победната шайба 12:02 минути след началото на първата допълнителна третина, след като бе изведен на скорост и преодоля Андрей Василевски с удар под дясната му ръка. 

Домакините протестираха бурно твърдейки, че в ситуацията е имало неправилна смяна от съперника, който е бил с твърде много играчи на леда. В крайна сметка обаме голът бе признат, след като нито един от четиримата съдии не обяви, че е видял подобно нещо. Ситуацията не може да бъде преразгледана чрез видео-повторение. 

В продължението Колорадо определено имаше предимство, като до победния гол ударите бяха 11-3, а гостите бяха ударили и 2 греди. Преди това Лавината на два пъти изравняваше, първо чрез Нейтън Маккинън и рикошет в кънката на Василевски и след това чрез Андрю Колиано, пак с късмет. 

Преди това Антъни Сирели даде аванс на Тампа още в 36-ата секунда след разбъркване, а Виктор Хедман направи 2:1 след самостоятелен пробив и удар от бекхенд. Мач №5 е в неделя рано сутринта българско време.