Българският вратар Александър Георгиев не успя да помогне на Колорадо да продължи серията си от поредни победи, след като Аризона ги победи с 6:3 в среща от първенството на НХЛ. Георгиев спаси 27 от 32 удара, а накрая трябваше да отстъпи мястото си на шести полеви играч в опита на Колорадо да стопи пасива си.

Майкъл Карчоне вкара първия си гол в НХЛ, а Ник Шмалц се разписва във втори пореден двубой при числено превъзходство на Аризона, а победите за Аваланч спряха на четири. Шампионите бяха задминати от Минесота на 3-ото място в Централната дивизия, след като остават с 40 точки.

Шейн Гостисбехере, Лоусън Круз, Джей Джей Мозер и Клейтън Келър вкараха другите голове за Аризона, които са на 7-о място в същата дивизия с 29 точки. Вратарят им Конър Инграм спаси 26 изстрела, а Джейкъб Чъчрън направи три асистенции в 102-ия си мач в НХЛ.

За гостите от Денвър точни бяха Иван Родригес, Коул Макар и Мико Рантанен. Проблем за отбора за следващите мачове може да се окаже контузията на Нейтън Маккинън, който не играе от 5-и декември насам.

Анти Раанта спаси 24 удара при първия си мач без допуснат гол от март насам, а Каролина се справи с Чикаго с 3:0. Победата, която е девета подред за тима, увеличи преднината на лидера в Столичната дивизия на 6 точки пред Ню Джърси.

Мартин Некас, Йеспер Фаст и Джордан Мартинуук се разписаха днес, а Раанта за трети пореден път беше титуляр, както и отбелязва 16-и мач без гол във вратата си в кариерата изобщо. Но той беше максимално улеснен от нападателите на гостите, които му биха общо седем удара във втория и третия период на мача.

Вратарят на Чикаго Петер Мразек спаси цели 46 изстрела срещу един от бившите си отбори, но отборът се намира в лошо състояние, тъй като това е девето поражение в последните им 10 мача, три от които без да успеят да отбележат дори гол.

Вашингтон се справи с лекота с Ню Йорк Рейнджърс – 4:0 с четирима различни голмайстори. Маркус Йохансон откри головата сметка на гостите от американската столица, а след него се разписаха защитникът Ерик Густафсон и Ларс Елер. Крайният резултат беше оформен от Конър Шийри на празна врата. Вратарят Дарси Кюмпер отрази 32 шайби към вратата си за шестата победа на тима подред като гост. Това е трети шътаут за него през сезона и 28-и в кариерата в НХЛ.

С тази победа пък Кепитълс се придвижиха на 3-о място в Столичната дивизия c 44 точки, докато Рейнджърс е на 5-о в същия поток с 43.

Отава Сенатърс се наложи с 3:2 след дузпи над лидера в Атлантическата дивизия Бостън. Алекс Де Бринкат вкара единствения наказателен удар за първия успех на канадците от три мача насам. Също така Де Бринкат и Тим Щутце се разписаха и в редовното време, а вратарят им Кам Талбот определено имаше ден с 49 спасявания в мача, 26 от които в третия период.

Джейк де Бръск и Павел Заха се разписаха за Бостън, който има 57 точки, със 7 пред 2-ия Торонто. Заха изравни резултата за 2:2 3:33 минути преди края на срещата.

В едно от канадските дербита в този кръг Едмънтън се наложи с 2:1 над Калгари в провинция Албърта благодарение на точното изпълнение на Конър Макдейвид в третата част. За Макдейвид това попадение е под номер 31 през сезона и той остава начело в листата при голмайсторите. До момента той има и 16 поредни мача с точки през сезона (15 гола и 17 асистенции), което то прави притежател на най-дългата серия на активен играч в момента.

Тайсън Бари със своя гол номер 100 в кариерата също помогна за успеха на Нефтодобивниците, а вратарят им Стюърт Скинър спаси 46 удара. Единствен успя да го преодолее Микаел Баклунд.

Торонто спечели важен успех с 5:4 над Сейнт Луис след продължение. Уилям Нюландер вкара за успеха в 57-ата секунда на допълнителното врем, а преди него точни за тима от Онтарио бяха Джъстин Хол, Александър Керфут, Кале Ярнкрок и Джон Таварес. Вратарят Иля Самсонов спаси 30 удара за третата поредна победа на отбора.

В дербито на Тихоокеанската дивизия Лос Анджелис победи като домакин с 4:2 Лас Вегас. Въпреки поражението, Лас Вегас остава на върха в класирането с 49 точки, а днешните им съперници събраха 46. Третото място поделят Сиатъл и Едмънтън с по 40.

Филип Дано и Виктор Арвидсон вкараха по един гол и подадоха за други два за успеха на Кингс. Младият вратар Финикс Копли получи шанса да започне като титуляр в пети пореден двубой и напълно оправда доверието с 21 спасявания.

Алекс Яфало добави гол+пас, а четвъртото попадение беше дело на Габриел Вилярди. Майкъл Амадио пък се разписа в трети пореден мач за Лас Вегас. Брейдън Макнаб вкара другия гол за Вегас, с който те поведоха с 2:1 в 10:07 минута на втората част. След това обаче Кингс с три безответни гола си осигуриха успеха.