Вратарят от български произход Александър Георгиев беше в основата на успеха на носителя на купа "Стенли" Колорадо с 3:2 над гостуващия Вашингтон в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига.

Роденият в Русе руски национален страж направи 37 спасявания за шестата поредна победа на тима си. Артури Лехконен, Андрю Колиано и Алекс Нюхуук се разписаха, а Нейт МакКинън даде асистенция и записа 700-ата си точка в кариерата.

Старши треньорът Джаред Бандар записа рекорден в клубната история 266-и успех на кормилото на Колорадо в 500-ия си мач, с което изпревари Мишел Бержерон в класацията.      

Александър Овечкин се завърна на леда за столичани и вкара 31-ия си гол за сезона, а Конър Шери също се разписа, но това не беше достатъчно. Дарси Кюмпър отрази 23 изстрела в първия си мач в Колорадо, след като през юни помогна на бившия си вече отбор да триумфира с титлата в НХЛ.

Крис Летанг се завърна в игра след три седмици отсъствие заради лечения на контузия и вкара втория си гол в двубоя 54 секунди преди края на продължението, а Питсбърг спечели със 7:6 срещу гостуващия Флорида. Евгени Малкин, Синди Кросби и Дантън Хайнен допринесоха с по гол и две асистенции за домакините.
Картер Верхег вкара два пъти за гостите.

Лидерът в лигата Бостън надделя с 4:2 над домакина Монреал и пръв достигна границата от 80 точки през редовния сезон. 
Давид Пастрънак се отличи с попадение и три асистенции за шестия пореден успех на тима си, с който Брюинс вече има 14 точки аванс пред най-близките си преследвачи Каролина, Ню Джърси и Торонто.   

Дъги Хамилтън изравни 1.10 минута преди края на редовното време, а след това с втория си гол в мача при числен превес 66 секунди преди края на продължението донесе победата на Ню Джърси над гостуващия Лас Вегас с 3:2. Ондржей Палат също реализира, а Витек Ванечек парира 28 изстрела за седмата победа в последните осем мача на отбора.
    
Кевин Фиала вкара в 69-ата секунда на продължението за крайното 4:3 за Лос Анджелис над домакина Филаделфия. Анже Копитар се разписа два пъти в редовното време за гостите.

Тампа Бей постигна десета последователна домакинска победа след 4:2 над Минесота. Кори Пери реализира две попадения, а вратарят Андрей Василевски блокира 35 удара за 250-ия си успех в лигата.

Бъфало прекъсна серия от девет поредни загуби в Сейнт Луис от 21 януари 2012 година и надделя над домакините с 5:3. Тайдж Томпсън и Джеф Скинър допринесоха с по гол и две асистенции за четвърти пореден успех на отбора.

Андрю Коп беше точен 25 секунди след началото на продължението и донесе победата на Детройт с 3:2 над гостуващия Сан Хосе. Виле Хусо направи 26 спасявания, а Дилън Ларкин записа асистенция и вече има 400 точки в НХЛ.

Ванкувър спечели срещу гостуващия Чикаго с 5:2 в дебюта на новия си наставник Рик Тоше.