С гол на Гарнет Хатауей 6:06 минути преди края на редовното време Бостън Брюинс победи с 3:2 гостуващия Детройт Ред Уингс и стана отборът, който най-бързо постига 50 успеха в историята на Националната хокейна лига.

След като преди дни "мечоците" станаха тимът, достигнал най-бързо до 100 точки, тази нощ те постигнаха и победа номер 50, която дойде в 64-тия им мач през кампанията. Досега рекордът за най-бързо достигнати 50 успеха в рамките на един сезон се поделяше между Детройт от сезон 1995/96 и Тампа Бей Лайтнинг от сезон 2018/19, които сториха това в 66 двубоя.

Другите два гола за Бостън реализираха Хампус Линдхолм и Патрис Бержерон, а вратарят Линус Улмарк направи 29 спасявания, 15 от които дойдоха в последните 20 минути.

За гостите от Детройт точни бяха Андрю Коп и Алекс Чиасон, като с техните попадения "червените криле" бяха повели с 2:0 още преди да са изминали и пет минути от мача. Линдхолм и Бержерон възстановиха паритета във втория период, а в третия Хатауей донесе победата, която класира Бостън и на теория за плейофите цели 18 мача преди края на сезона.

Роденият в България вратар Александър Георгиев направи 18 спасявания за победата на Колорадо Аваланш с 3:2 след продължение над Аризона Койотис.

Георгиев допусна и двете шайби в мрежата си в първата третина, която гостите спечелиха с 2:1 след точни удари на Джак МакБейн и Клейтън Келър. Точен за шампионите бе Денис Малгин, който откри резултата точно 120 секунди след първата була в мача.

Във втората третина Нейтън МакКинън изравни резултата, а в третия нов гол не падна. В продължение Кейл Макар вкара 15-ия си гол за сезона, за да донесе успеха на "лавините", които заемат трето място в класирането в Централната дивизия.

В най-резултатния мач от тази нощ в Националната хокейна лига Торонто Мейпъл Лийфс спечели със 7:4 домакинството си на Едмънтън Ойлърс.

"Кленовите листа" изоставаха с 1:3 в началото на втората третина, но в рамките на шест минути реализираха четири поредни гола, за да обърнат резултата в своя полза.

По два гола за Торонто записахана Джон Таварес и Ноел Ачари, като Таварес направи и асистенция. Мичъл Марнър се отличи с гол и три асистенции, а другите две попадения за победителите вкараха Уилям Ниландер и Остън Матюс. 

За Едмънтън Конър МакДейвид постигна гол и две асистенции. Матиас Екхолм, Ивендър Кейн и Леон Драйсайтл вкараха останалите голове за "нефтодобивниците".