Александър Георгиев отрази 27 изстрела, за да помогне на Колорадо да изравни срещу Сиатъл на 1-1 победи в плейофите на НХЛ след победа с 3-2. Сега обаче серията се мести за два двубоя на северозапад в залата на Кракен. 

Шампионите отново започнаха трудно и изоставаха с 0:2 след първата третина. Те обаче вкараха 2 шайби в разстояние на 48 секунди във втората чрез Артур Лехконен и Валери Ничушкин, за да изравнят, а 7 минути преди края на третата Девон Тейвс донесе победата. 

Въпреки че допусна две попадения в началото, Георгиев бе солиден през цялото време за Лавините, като в края на втората третина се отчете с много важно спасяване в ситуация трима на един, успявайки да избие шайбата с крак. 

Също на Запад Вегас изравни срещу Уинипег на 1-1 след победа с 5:2 у дома. Марк Стоун вкара 2 попадения в последната третина, а добави и асистенция за успеха на Златните Рицари, които спечелиха третия период с 3:0, а с това и мача. 

На Изток Торонто срази Тампа Бей със 7:2 и стигна до 1-1 в серията преди двата мача във Флорида. Джон Таварес поведе канадците с хеттрик, а Мич Марнър добави 2 гола и асистенция за Кленовите листа, които доминираха сериозно през цялото време. 

В другия мач НЙ Рейнджърс вече води с 2-0 срещу Ню Джърси след още една категорична победа като гост, сега с 5:1. Следващите два мача ще бъдат в Голямата ябълка. Рейнджърите губеха след първата третина с 0:1, но още във втората нанизаха 3 шайби, 2 от които на Крис Крайдър при числено предимство, за да преобърнат нещата.