Хокеистите на НЙ Айлендърс счупиха 79-годишен рекорд, след като вкараха 4 гола за 2:18 минути и победиха Каролина с 5:1. Те все още изостават в серията с 1-2 победи, но ще бъдат домакини и в следващия мач. 

Нищо не предвещаваше подобно избухване, след като по-малко от 4 минути преди края резултатът бе 1:1. Кайл Палмиери обаче реализира пауър-плей гол 3:51 до сирената, след  което последваха бързи попадения на Мат Мартин, Скот Мейфилд и Андерс Лий. 

Тези 4 попадения счупиха рекорда за най-бързи 4 отбелязани гола в историята на плейофите. На 30 март 1944 Монреал вкара тези шайби в рамките на 2:35 минути при 11:0 срещу Торонто. 

В другия мач на Изток Бостън си върна домакинското предимство срещу Флорида след 4:2 силна игра в първите 2 третини, след които водеха с 2:0. Пантерите отправиха 19 изстрела в третата част, но Мечоците контролираха предимството си. 

На Запад Минесота срази Далас с 5:1 и дръпна с 2-1 преди второто си домакинство. Матс Зукарело с два гола и Райън Хартман с 3 точки бяха в основата на успеха. Същото се случи и в другата серия, в която ЛА Кингс поведе с 2-1 на Едмънтън, но след доста по-труден успех  3:2 след продължение. Тревър Моор стана първият играч роден в Калифорния и вкарал победен гол в добавените минути за отбор от щата, като се разписа 3:24 след началото на допълнителните 20 минути.