С гол 4,9 секунди преди края Флорида се класира за финала в НХЛ и ще играе за Купа „Стенли“ за първи път след 1996-а година. 

Матю Ткачък отбеляза решаващата шайба и Пантерите спечелиха с 4:3 срещу Каролина, за да затворят серията с 4-0. 

Това бе трети победен гол на Ткачък в серията, след която отборът му чака победителя от сблъсъка Вегас – Далас, в който Златните рицари водят с 3-0. 

Попадението бе при пауър-плей и бе оспорвано заради нарушение срещу вратаря, но в крайна сметка признато. Флорида влезе под №8 в плейофите, но последователно елиминира фаворитите Бостън, Торонто и Каролина, всеки от които бе спечелил поне по 111 точки през редовния сезон, а Брюинс цели 135. 

В мач №4 Флорида поведе след 41 секунди, а след това двама играчи на Ураганите получиха контузии. Ткачък вкара за 2:0 при пауър-плей, но Пол Щастни върна една шайба до края на първата третина. Тойво Таравайнен изравни за гостите във втората част преди Райън Ломберг да направи 3:2 за Флорида, за да се стигне до 3:3 след гол на Йеспер Фаст 3 минути и 22 секунди преди края. 

Стигна се обаче до късно наказание за препъване на Джордън Стаал 57 секунди преди края и домакините се възползваха. Сергей Бобровски направи 36 спасявания за победителите, които наистина впечатлиха с този сериозен рейд.