Хокеистите на Флорида Пантърс се върнаха в битката за Купа Стенли след победа над Вегас с 3:2 след продължение над Вегас у дома. 

Пантерите загубиха тежко първите два мача, а и сега бяха притиснати сериозно, но намериха начин да стигнат до първия си триумф във финален мач след 6 поредни поражения. 

Картър Верхег се превърна в герой, след като вкара с китков удар 4:27 минути след началото на първото продължение. Така Флорида е с баланс 7-0 в тези плейфи в мачовете с добавени минути, което е наистина забележително. 

„Ние сме Котки и имаме по няколко живота“ заяви щастливият Верхег, чийто тим изравни за 2:2 с гол на Матю Ткачък 2:13 преди края на редовното време, а в началото на продължението домакините трябваше да се справят и 2 минути с човек по-малко. 

Сергей Бобровски направи 25 спасявания за победителите за първото си солидно представяне във финалната серия. Той бе изваден в края при гола на Ткачък, който пък пропусна доста от първата и втората третина, след като отнесе здрав бодичек и имаше съмнения за мозъчно сътресение. 

Мач №4 е отново във Флорида, но това бе ключов триумф за Пантърс, въпреки че Вегас води все още с 2-1. От предишните 55 случая при този резултат, изоставащият тим е успял да преобърне нещата в своя полза в 11 от тях.