Хокеистите на Вегас са само на победа от първата Купа Стенли в историята си. Златните  рицари удържаха победа с 3:2 над Флорида като гости и поведоха с 3-1 в серията. Мач №5 е в щата Невада в сряда сутринта. 

Мачът бе силно емоционален и завърши с масово сбиване между играчите и доста наказания, но в крайна сметка радостта бе за гостите, които вече мечтаят да вдигнат отличието в собствената си зала. 

Триумфът не дойде никак лесно, защото Вегас дръпна с 3:0 в средата на втората третина след 2 попадения на Чандлър Стивънсън и гол на Уилям Карлсон, но с голове на Брендън Монтур преди края на периода и на Александър Барков 3:50 след началото на третата част, Пантерите се върнаха в мача. 

Те натискаха до края и звездата им Матю Ткачък, който имаше здравословни проблеми и игра малко,  едва не изравни в последните секунди, но Ейдън Хил, направил 29 спасявания, отби шайбата, за да запази предимството на отбора си. 

„Очевидно битката бе до последно и ние знаехме, че ще бъде така. Те не спряха да опитват и да се борят, защото не спират да го правят, така че е хубаве, че все пак успяхме да спечелим“ заяви Никола Роа от победителите.