Флорида Пантърс отново стигна до финала в НХЛ. Пантерите спечелиха с 2:1 у дома срещу Ню Йорк Рейджърс и спечелиха финала на Изток с 4-2, за да се завърнат в битката за Купа Стенли. Миналия сезон те паднаха  от Вегас, а и през 1996 също загубиха на финала.

Преди година играчите на Флорида докоснаха трофея за първото място в конференцията, но сега не го направиха, като искат да вдигнат най-значимото отличие в хокея. 

„Тогава докоснахме купата и не ни провървя във финала. Затова сега решихме да опитаме нещо различно“ заяви Сам Бенет, който заедно с Владимир Тарасенко се разписа в мача. Сергей Бобровски спаси 23 изстрела. 

Домакините вкараха първия гол в последната минута на първата част, а в средата на третата удвоиха аванса си. Артеми Панарин върна една шайба минута и 40 секунди преди края и направи последните секунди нервни, но все пак Флорида запази предимството и спечели, затваряйки серията с 3 поредни успеха. 

Сега те  чакат Едмънтън или Далас в сблъсъка за отличието. Ойлърс водят с 3-2 успеха преди 6-ия мач, като в зависимост от развръзката в тази серия ще стане ясно и домакинското предимство.