Хокеистите на Едмънтън Ойлърс най-накрая се развихриха и след 8:1 срещу Флорида удължиха финалната серия за Купа Стенли в НХЛ. 

Пантерите обаче все още водят с 3-1 победи в серията и ще бъдат домакини в следващия мач, когато ще опитат да стигнат отново до мечтания трофей. 

Гостите, които бяха получили  едва 4 попадения в първите 3 мача, този път бяха тотално разбити, а вратарят им Сергей Бобровски бе заменен, след като отнесе 5 шайби от 16 изстрела за около 25 минути. Важен бе първият гол на Матиас Янмарк, който падна 3 минути и 11 секунди след началото и то в момента, в който Ойлърс бяха с човек по-малко на леда. 

Конър Макдейвид вкара първото си попадение във финалите, а добави и още 3 асистенции, но не бърза да се радва. „Това е просто една победа. Няма значение дали си спечелил с 8 гола или само с един. Сега трябва да победим  като гости и да се върнем у дома“ заяви нападателят. 

Вратарят на победителите Стюърт Скинър също имаше доста работа, но се справи с цели 32 изстрела на съперниците. Едмънтън дръпна с 3:1 след първата част, а във втората добави още 3 шайби, като още след втората двубоят за Бобровски приключи.