Черно море успя да победи Левски с 2:1 след продължения и уникална драма, и така грабна Купата на България на стадион "Лазур" в Бургас.

Мачът се превърна в истински футболен празник заради подкрепящите двата тима фенове, а освен това отборите на терена дадоха всичко от себе си и до голяма степен оправдаха очакванията.

Голът за "Сините" бе на Антонио Аниете, който реализира в 71-ата минута и така на практика той бе на път да донесе трофея на тима си, но в 92-ата минута Бакари изравни и прати мача в продължения. В 118-ата минута Курьор потопи в сълзи противника с гола на обрата.

"Моряците" обаче бяха с човек по-малко от 39-ата минута, когато Стенио бе изгонен след втори жълт и червен картон, но въпреки това отборът показа страхотен характер. 

С победата си и трофея Черно море си осигури място в Лига Европа, като ще играе като непоставен от втория квалификационен кръг.

Това е първа Купа на България за тима изобщо.


Срещата започна изключително динамично и още във 2-ата минута Гаджев отправи страхотна тупалка от дистанция, а Чанович с мъка успя да избие топката в корнер.

В 5-ата минута и "Моряците" имаха прекрасна възможност след удар с глава на поляка Бургхард, който обаче премина покрай далечната греда на вратата на Йоргачевич.

Темпото на игра през първите минути бе високо, но двата тима действаха и предпазливо.

В 19-ата минута Паланков се намеси прекрасно на два пъти, след като първо попречи на Аниете да нахлуе в наказателното поле и да стреля, а след това поправи и много груба грешка на Ернандес.

Минута след това реферът спести червен картон на Стойчев от Левски за много грубо нарушение срещу Ернандес като последен в отбраната. 

В 28-ата минута "Сините" имаха уникален шанс пред себе си, след като Гаджев центрира меко за Аниете и испанецът игра с глава, но прати топката право в ръцете на вратаря.

В 31-ата минута пък Курьор от Черно море отправи диагонален удар, който в крайна сметка се оказа и доста неточен.

Минута след това гол на Левски бе отменен закономерно заради засада, а в 35-ата минута Педро направи феноменален пропуск.

Абди го видя сам срещу вратаря на границата на малкото наказателно поле и той опита да засече топката в движение, но я прати над вратата.

В 39-ата минута Черно море получи тежък удар, след като Стенио бе изгонен след втори жълт и червен картон.

Малко след това Левски стигна до пореден голов шанс, но Атанасов от Черно море изби топката пред погледа на играч на "Сините" след прекрасно центриране на Абди.

Срещата бе прекъсната за 2-3 минути към края на полувремето, след като Венков бе нацелен с предмет от феновете на Левски.

Второто полувреме започна на добро темпо и в 50-ата минута Аниете направи фамозен пропуск срещу излезлия да го пресрещне вратар.

Испанецът излезе сам срещу стража на противника и опита да го прехвърли, но за негово нещастие прехвърли и вратата.

Малко след това Райков отправи удар към вратата на Левски, който бе уловен от Йоргачевич.

В 63-ата минута Абди пробва удар от дистанция, който обаче не намери целта и бе неточен. 

Мало след това Бакари навлезе в наказателното поле и отправи удар, който обаче попадна в ръцете на Йоргачевич.

Доминацията на "Сините" даде резултат и в 71-ата минута Аниете реализира. Създаде се напрежение в наказателното поле на Черно море и Прохазка опита нещо като удар, но се получи в крайна смета пас към Аниете. Той преодоля елегантно Паланков, който се хвърли на шпагат да избие топката и прати кълбото в противоположния на Чанович ъгъл, за да реализира.

Няколко минути след гола Абди отправи удар от малък ъгъл, който Чанович успя да избие и да прати топката в корнер.

В 81-ата минута Атанасов бе на косъм от изравнителен гол след удар с глава към вратата на Левски, но Йоргачевич показа голяма класа и спаси. 

В 92-ата минута Левски бе шокиран, след като Бакари изравни. Божилов подаде с глава към своя съотборник, който с воле от наказателното поле прати топката в обратния ъгъл на Йоргачевич. 

В крайна сметка се стигна до две продължения от по 15 минути. 

Първото продължение се отличи с два много сериозни пропуска на Левски, като в 94-ата минута Домовчийски направи нещо непростимо, след като Гаджев с пета го намери в наказателното поле и от чиста позиция нападателят прати кълбото над вратата, а малко след това Клок в последния момент изпревари Краев за топката. 

През второто продължение Краев бе на косъм от гола, но в 110-ата минута негов удар с глава мина на сантиметри покрай страничната греда, а в следващата атака Коконов излезе сам срещу вратаря, но се подхлъзна в най-неподходящия момент.

Малко преди края на второто продължение реферът Ивайло Стоянов не отсъди дузпа за Левски, след като Курьор фаулира в наказателното поле Абди, но реферът си замълча.

В 118-ата минута Курьор премина през трима играчи на Левски и от близка дистанция технично вкара топката във вратата на Йоргачевич, за да донесе купата на Черно море.

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 1:2
1:0 Аниете 71'
1:1 Бакари 90+2'
1:2 Курьор 118'

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Белаид (30 - Нину), Стойчев, Минев, Абди, Бедоя, Прохазка, Гаджев, Педро (63 - Краев), Домовчийски, Аниете (83 - Велев)

ЧЕРНО МОРЕ: Чанович, Венков, Атанасов (82 - Божилов), Стенио, Клок, Бургхард, Курьор, Ернандес, Паланков, Райков, Бижев (58 - Бакари)