Бившият председател на Надзорния съ­вет на ЦСКА Стефан Орманджиев анализира пър­вия 1/2-финал между Берое и армейците в Стара Загора. Той взе отношение и за уволнението на Петър Хуб­чев от старозагорския клуб часове след мача.

Загубата от ЦСКА спо­могна за уволнението на Петър Хубчев. Оказа се, че "Тема Спорт" много точно е написал на първа страница броя си от поне­делник, че "ЦСКА решава съдбата на Хубчев".

Загубата в този мач бе сериозна причина, но не и единствената за освобож­даването му. Явно търпени­ето се е изчерпало, факт е, че той загуби тактически мача от ЦСКА. Хубчев под­ходи, меко казано, страхли­во, при положение че тряб­ваше да опита да си реши нещата още в Стара Загора и отборът му да играе мно­го по-нападателен футбол. Атакуващата линия в схемата му бе недостатъчно активна. Берое просто остана без зъби в нападение, а и ЦСКА беше много добре подреден и се защитава­ше отлично. Домакини­те играха толкова, кол­кото съперникът им поз­воли. ЦСКА пресираше здраво и затваряше хуба­во съперника. Очевидно Христо Янев е работил доста и се е готвил от­давна за този мач. Цялата предварителна подго­товка бе изпълнена по идеа­лен начин на терена. Янев просто изнесе урок на Бе­рое как трябва да се играе в такива срещи.

Лично аз го харесвам мно­го като треньор и считам, че е напреднал изключител­но в професията. Янев пре­даде спокойствието си на играчите на терена. Все пак Ицо е наясно какво е да играеш за ЦСКА. Той има много добри знания, вече го показва на практика и като цяло съм на мнение, че раз­полага със сериозно бъдеще в професията.

На терена няма как да не отличим Преслав Йорданов, Галчев, Аясс, Грънчов и осо­бено Маламов, който игра брилянтно. В ЦСКА може да има доста млади играчи, но те са добре подготвени психически и разполагат с качества, което си проли­ча. Отборът доказа, че не случайно допуска толкова малко голове. Защитата за­почваше от нападението. Всички бяха събрани. Отлич­на взаимопомощ.

Сега обаче предстои по-трудното - реваншът. Ако ЦСКА покаже същия харак­тер, ще успее да се класира на финала. "Армията" ще е врящ котел. С тази публика зад гърба си ЦСКА вече води с 1:0.