Финалът за купата на България между Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив е непредсказуем, а двата отбора се познават отлично, заяви старши треньорът на "жълто-черните" Николай Киров.

"Срещаме градския съперник Локомотив Пловдив във финала за купата на България и това прави мача по-различен, с по-специфичен заряд. Нямa как да се говори за мотивация в един такъв двубой. Финалът е непредсказуем, шансовете за успех на двата отбора са равни. Познаваме се много добре, но винаги може да се стигне до изненада", заяви старши треньорът на "канарчетата" Николай Киров за предстоящия финал за националната купа в сряда в София.

"Разузнали сме подробно противника, за мен е по-важно как ще излезе нашия отбор и какво ще покаже на терена. Като всеки един отбор Локомотив има силни и слаби страни. За нас ще е важно да се възползваме от техните слабости и да предотвратим силните им страни. Имаме два дни дни, в които се надявам да се подготвим максимално добре за финала. Тактиката ни остава в тайна. Ние имаме изграден стил на игра и рядко изневеряваме на него."

"Само Ферибори Доре изкара грип, останалите играчи са здрави. Няма как да се говори за мотивация в един такъв двубой. Залогът е голям, като във всеки финал. Изправяли сме се срещу всякакъв вид отбори и в повечето от тях сме намирали противовес. Ще тренираме дузпи. Подкрепата на публиката има голямо значение както във всеки мач. Убеден съм, че феновете ни ще го сторят по най-добрия начин", добави още Киров.