Мнение на Ферарио Спасов след победата на Ботев Пловдив с 2:1 над Славия в 1/8-финална среща за Купата на България:

"Аз съм меко казано очарован от момчетата. Осем човека бяха под въпрос. Направих и промени в последния момент. Пуснах 17-годишен игра в защита в такъв отговорен мач. Още 4 човека с проблеми играха в този мач. Футболът е игра за мъже".

"Удоволствие е да работя с момчетата. Медицинският щаб направи невероятното. Взех момчета и от отбора до 19 години. В събота играхме, а сега и във вторник. Имахме и други ситуации, огънахме се в някои моменти. Обстановката бе критична. Този дух беше позабравен в Ботев".

"Фактът, че вкарваме и имахме други положения прави мача по-спокоен. Тежък терен. Всичко това остава в историята. Продължаваме победната серия. Надявам се да изглеждаме така и срещу Берое и да спечелим".

"Преди да стана треньор на Ботев, работехме в школата и знаем какви играчи има. Някои трябва да им даде шанс да играят. Имат потенциал, имат и своя шанс. Това е пътят, момчетата ми харесват, вписват се, харесват се и на феновете. Затова нещата вървят".

"Удоволствието ще ми остане за дълго време, дори днеска да ми прекратят договора. Да виждам усмивките по лицата на футболистите означава повече от един подпис и от един договор".