Жребият за 1/2-финалите за Купата на България е променен, обявиха от Българската професионална футболна лига ( БПФЛ). Причината за това е коронавирусът, който достигна и у нас.

По предварителен план тегленето трябваше да се състои утре от 11.00 часа. Датата остава, но новият начален час е 18.30 и на него няма да присъстват журналисти.  

"Уважаеми колеги,

Във връзка с превантивните мерки за ограничаване разпространението на вируса COVID-19, разпоредени от Министерството на здравеопазването, жребият за полуфиналите на Купа България няма да бъде изтеглен в Национална футболна база „Бояна“, както бе обявено предварително.

Вместо това, тегленето на двойките ще се състои в студиото на НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП и ще бъде излъчено пряко в ефира на ДИЕМА СПОРТ на 10 март от 18.30 ч. в присъствието на представители на Професионалната футболна лига,  Българския футболен съюз и носителя на телевизионните права от НОВА.

РЪКОВОДСТВО НА БПФЛ", гласи съобщението.

До 1/2-финалите достигнаха носителят на трофея Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Левски и ЦСКА. Победителят се определя в два мача, които ще се играят на 7-9 април и 21-23 април. Финалът ще се състои на 16 май.