Защитникът на Ботев (Пловдив) Лазар Марин, който се възстановява от контузия, почти сигурно пропуска и първия двубой за Купата на България с ЦСКА, пише TribunaPlovdiv.bg.

Футболистът на "канарчетата" получи травма по време на дербито с Локомотив (Пловдив) през февруари. Прекъсването на шампионата е форсирало възстановяването му, но въпреки това Марин ще е аут и за срещата с "армейците", след като не бе в групата и за домакинството на Ботев (Враца). 

Добрата новина за старши треньора Ферарио Спасов е, че няма наказани след двубоя. Капитанът Лъчезар Балтанов ще се завърне сред титулярите, след като остана на пейката при загубата от врачани. Причината бе, че той висеше с картони и при още един щеше да бъде наказан за два мача. Балтанов все пак се появи след почивката, за да предотврати загубата, но без успех.

Още двама в състава на Ботев висят с картони. Това са звездата Тодор Неделев и младият Станислав Шопов. Те имат по 4 жълти картона. При още един ще бъдат наказани. След мача с ЦСКА за купата в сряда на "канарчетата" предстои гостуване на Лудогорец в последния кръг на редовния сезон.