Спартак Варна победи Надежда Доброславци с 3:0 в среща от 1/32-финалите за Купата на България и ще е съперник на Лудогорец в следващата фаза на турнира. Попаденията за успеха бяха дело на Александър Стефанов и Иван Пенев през първото полувреме и Иван Колев в края на срещата.

Опитите на Надежда да се върне в мача се оказаха неуспешни и на 23 септември Спартак Варна ще премери сили с българския шампион Лудогорец. Победителят между двата отбора ще бъде решен в един мач, а домакин на сблъсъка ще е морската ни столица.

В друг мач от надпреварата, Хебър Пазарджик сломи Витоша Бистрица с 4:1 след продължения и си осигури среща с ЦСКА. Живко Петков даде аванс на пазарджаклии, но Цветомир Вачев вкара мача в продължения. Там Хебър вкара три безответни гола чрез Георги Търтов, Ивайло Тодоров и отново Петков.

Септември Тервел поднесе изненадата, отстранявайки Янтра Габрово. В редовното време мачът завърши без победител 0:0, а при дузпите Септември показа по-здрави нерви и стигна до успеха. На 1/16-финалите тимът от Тервел ще има за съперник Септември Симитли.

В същото време Ямбол отстрани Струмска слава след минимална победа с 1:0. Единственото попадение в мача вкара Александър Димитров. Следващият съперник на радомирци ще бъде елитният Арда.