Локомотив (Пловдив) първи се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България по футбол.

Александър Тунчев даде почивка на голяма част от титулярите, но неговият състав победи с лекота третодивизионния Родопа в Смолян с 4:0.

Още в 5-ата минута на срещата съдията Димо Димов даде дузпа за Локомотив за нарушение на Стефан Киков срещу Кристиан Гомис. При центриране от фаул бранителят на Родопа задържа своя опонент и го свали на земята с две ръце. Зад топката застана Георги Минчев, който превърна дузпата в гол.

Отново 26-годишният Минчев удвои с глава след центриране на Йосип Томашевич от ляво в 19-ата.

В 30-ата домакините имаха добро положение, но Михаил Кисьов не се ориентира и топката му беше отнета.

В 45-ата Венсан Марсел намери топката от воле от близо и вкара трети гол за гостите.

В началото на второто полувреме Иван Ангелов от Родопа стреля от десетина метра, но вратарят Лукас Рейдър спаси с крак.

Марсел беше близо до втория си гол в 60-ата минута, но мощния му шут с левия крак от границата на наказателното поле срещна горната греда зад Стефан Дафовски. В 64-ата Минчев оформи своя хеттрик с чудесен удар с глава след центриране от дясно на Марсел.

Влезлият като резерва Бирсент Карагарен улучи гредата след хубава акция на Локомотив в 76-ата минута. Осем минути по-късно и другата резерва Димитър Илиев удари греда.

В добавеното време съдията Димов даде втора дузпа за елитния тим за фаул срещу Карагарен. Потърпевщият стреля от бялата точка, но Дафовски спаси удара с отличен плонж.