Кметът на Перник Станислав Владимиров избухна с гневен статус във Фейсбук, насочен към ултрасите на местния Миньор. Публикацията му бе провокирана от действията на привържениците по време на двубоя от 1/16-финалите за Купата на България срещу Берое на „Стадиона на мира“.

Както вече писахме, в средата на второто полувреме привърженици на домакините нахлуха до сектора за гости.

Стигна се до сбиване между привържениците на перничани и заралии, като вследствие на тях двама запалянковци на гостите от Стара Загора бяха ранени, заради което бяха повикани две линейки. Вследствие явно е имало и ранен фен на Миньор, тъй като още една линейка тръгна от стадиона.

Между двете агитки прелитаха различни предмети, сред които камъни, бутилки, факли и др. Органите на реда в Перник влязоха на трибуните, за да опитат да спрат продължаващото сбиване и да уталожат напрежението в тази среща

Ето какво написа градоначалникът: 

Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование , прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка).

Хората не плащат данъци , за да издържат простотията, агресията и комплексите ви!
Със спестените пари за изпотрошеното от Вас , ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани , което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко.

От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник , с които се гордеем….от другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ ХУЛИГАНИ от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото.
Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка.