Третодивизионният Балкан Ботевград може да стане сателит на Лудогорец. Двата клуба вече са влезли в контакт преди днешната среща между отборите в 1/16-финалната фаза за Купата на България. Това разкри треньорът на домакините Иван Редовски, цитиран от „Тема Спорт“.

„За да се вдигне интересът, трябва да повишим самите изяви и мачове. По този начин може да растем. Когато има победи, хората е необходимо да оценяват и да започнат да се интересуват все повече от отбора. Един такъв мач с Лудогорец означава много за нашия град и ще има голям интерес. Имам контакт с ръководството на Лудогорец. Чух се със спортния им директор Георги Караманджуков. С него се познаваме още от времето, когато бях футболист на Родопа Смолян, и ми каза, че ще се отзоват. Имаме молба към техния собственик Кирил Домусчиев за сътрудничество, но за това вече ни предстоят разговори, които не зависят само от ръководството на футболния клуб, а от общината. Дано откликне на нашата молба да увеличим финансите си и оттам нататък вече да търсим по-голямо развитие за Балкан“, заяви Редовски пред balkanec.bg.

Днес Балкан ще посрещне Лудогорец в 13:30 часа на обновения стадион „Христо Ботев“ в Ботевград. Съоръжението претърпя козметични корекции на трибуните, както и тревното покритие бе сменено. При извършването на ремонта тимът домакинстваше на изкуствения терен в града, който местните наричат „Герена“ и на него отстраниха втородивизионния Монтана с 2:1 след продължения в предварителната фаза на турнира. Треньорът на Балкан Иван Редовски помоли и за голяма подкрепа от града в днешния мач, като призова директорите на училищата да освободят учениците по-рано, за да могат да присъстват на двубоя и да подкрепят тима.