Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез не скри задоволството си от постигнатия успех с 2:1 срещу Спартак (Варна) в турнира за Купата на България. Така "канарчетата" продължават напред към полуфиналите в надпреварата.

"Най-важното е, че сме в следващия кръг. Казах ви и преди срещата, че това ще е труден мач, Спартак (Варна) е на нивото на отборите от Първа лига. От моя опит в кариерата ми знам, че двубоите за Купата винаги са по-трудни, отколкото в първенството. Можехме да затворим двубоя по-рано с още един гол, но не успяхме, а след някои наши грешки трябваше да се притесняваме докрая. Пожелавам на отбора на Спартак през следващия сезон отново да се срещнем, но вече в Първа лига", заяви Керкез.

"Знам, че този момент не е най-добрият за Ботев. Сигурен съм, че в бъдеще още повече хора ще идват да ни подкрепят на стадиона. Трябва да вършим своята работа, да играем красив футбол и да се борим за трофей и участие в Европа. Винаги искам повече от моите футболисти. Сигурен съм, че не сме във формата, в която искаме да бъдем. Имаше някои промени в отбора. Както знаете, играем с различен нападател и трябва да се адаптираме. Имаме нужда от време. Когато имаш млади футболисти, можеш да очакваш спад във формата им, но съм сигурен, че имаме светло бъдеще с тях. Нашата цел продължава да бъде възможно най-далеч в турнира за Купата на България", каза още наставникът на "канарчетата".

Старши треньорът на Ботев отговори и на въпроса дали води преговори за подновяването на своя договор.

"Щастлив съм тук. Мога да остана 5-10 години, но знаете как е във футбола. В момента водим преговори за нов договор, имаме добри отношения с президента и спортния директор. Когато има нещо официално, ще говорим", уточни Душан Керкез.