Треньорът на Ботев Пловдив – Душан Керкез – ще разполага с оптимална единайсеторка в битката за трофея. Като титуляри ще започнат централният защитник Антоан Конте и плеймейкърът Ивелин Попов.

Бранителят и капитанът не бяха използвани в предишните два двубоя на жълто-черните, защото висяха с картони и рискуваха да пропуснат битката за трофея. Без тях Ботев не стигна до победа в шампионата. Но с тях на терена тимът е различен. Конте внася сигурност в центъра на отбраната. А Ивелин Попов само с един пас може да разкъса защитата на съперника.

Ботев ще опита да приложи тактиката си от двете срещи с ЦСКА. В тях съставът на Керкез действаше много подредено в отбрана. И използваше бързите Уме Емануел и Мохамед Брахими да тормозят ариергарда на противника. Очаква се наставникът отново да заложи на тях, а на резервната скамейка да остане Самуел Акере.

В групата след наказание се завръща Николай Минков, който този сезон е ползван най-често като десен бек, пише „Тема спорт“. Той обаче ще бъде резерва на Джеймс Eтo’o. Единственият контузен в редиците на Ботев е нападателят Георги Николов, който претърпя операция на коляното.