Вердер Бремен - Борусия Дортмунд, среща от 20-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Везерщадион", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Пишчек, Сократис, Шмелцер, Фридрих, Гроскройц, Зар, Кирх

Халфове: Кел, Бендер, Шахин, Мхитарян, Хофман, Ройс, Йожич

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Дурм, Хумелс


Прогноза на Gol.bg:

Вердер Бремен е на второ място във вечната ранглиста на Бундеслигата, но през последните няколко сезона сериозната финансова криза в клуба удари сериозно по резултатите на "бременските музиканти".

От редовен участник в Шампионската лига и кандидат за домашните трофеи, Вердер се превърна в боксова круша и част от основните заподозрени, които са замесени в борбата за оцеляване.

След двете поредни титли на Германия Дортмунд бе детрониран от Байерн, но след настъпването на новия ред момчетата на Клопо се утвърдиха като настояща втора сила в страната.

В исторически план Вердер има 30 победи и 8 загуби в 45 мача на своя стадион срещу Борусия, при внушителната голова разлика 99:57. "Везерщадион" е най-кошмарният стадион за Дортмунд, който не е губил никъде другаде цели 30 пъти. Преди близо една година обаче момчетата на Юрген Клоп разбиха своите домакини с 5:0 в Бремен.

В момента Вердер има най-лошите си показатели преди 20-ия кръг от 39 години насам. Според мнозина специалисти има голяма вероятност Вердер да изпадне в края на сезона, заедно с друг славен германски клуб - Хамбургер.

Надеждата за Вердер е свързана с трагичната защита на Борусия. Матс Хумелс тъкмо се завърна в игра, но отново се контузи, а Невен Суботич е аут до края на сезона заради скъсани коленни връзки. Борусия е допуснал поне един гол в последните 10 кръга - нещо, което за последно се случи на отбора пред 10 години.

За отбелязване е, че Вердер е любимият съперник на Марко Ройс, който е забил 6 гола на този опонент. Откакто Юрген Клоп води "жълто-черните" той е постигнал 8 победи срещу Вердер и по този начин днешните домакини са неговият любим противник.

Борусия има проблем в дефанзивен план, но при домакините този проблем е още по-голям. Разликата между двата тима в офанзивен план е направо космическа и затова ще заложим на победа на гостите с поне два гола разлика.


Резултат:  Вердер Бремен - Борусия Дортмунд  0:2