Борусия Дортмунд спря серията от негативни резултати на домашна сцена, като победи с 3:0 Санкт Паули във втория кръг на Купата на Германия. Това сложи край на четири поредни загуби в бундеслигата, което е най-лошата серия на Борусия от 2000 г. насам.

Срещу Санкт Паули обаче хората на Юрген Клоп нямаха никакви проблеми. Те си осигуриха комфортна преднина още до почивката, когато водеха с 2:0. След паузата жълто-черните се отпуснаха малко, но все пак вкараха трети гол и продължават в третия кръг на Купата на Германия.

Санкт Паули се надяваше на силен рейд в турнира, както през 2005/06, когато отбора стигна до полуфинал. Формата обаче не бе добра за тима от Хамбург. След 2 поредни загуби във Втора бундеслига, Санкт Паули е на 16-ото място в зоната за плейофите за оцеляване.

Борусия Дортмунд е горе-долу на същото място в елита, но започна много силно мача. Марко Ройс направи отличен пробив отляво и поднесе топката на крака на Кагава, който обаче стреля неточно. След това Сократис Папастатопулос, който днес игра като десен защитник, нахлу с топка в краката в наказателното поле и върна към Хумелс, който стреля добре в далечния ъгъл, но вратаря спаси.

В 17-ата минута Чиро Имобиле, който правеше дебюта си за Купата на Германия, вкара гол, но той бе отменен за засада. Хубав пас отдясно на Михтарян бе засечен на празна врата от италианеца, но съдията отмени попадението. Повторенията не убедиха, че засада е имало.

Имобиле все пак стигна до първия си гол за Купата на Германия малко след половин час игра. Дортмунд направи изумителна атака, в която имаше 12 поредни подавания на топката и в крайна сметка Имобиле се разписа с удар отблизо.

Още преди паузата гостите си осигуриха комфортен аванс от два гола. Марко Ройс вкара второто попадение разписвайки се след подаване на Имобиле. 

Санкт Паули започна агресивно втората част и натисна. Домакините стигнаха до няколко ситуации, но така и не успяха да притеснят вратаря Лангерак. Дортмунд не се напрягаше много след паузата, но стигна и до трети гол. Вкара го Шинджи Кагава 4 минути преди края. Той се възползва от грешка на вратаря на Санкт Паули, който директно подаде топката на японеца. 

Това бе първо попадение на Кагава в турнира от 900 дни насам. Последният му гол бе на финала преди 3 години срещу Байерн, когато Борусия победи 5:2.

САНКТ ПАУЛИ - БОРУСИЯ Д 0:3

0:1 Имобиле 33

0:2 Ройс 44

0:3 Кагава 86

СЪСТАВЪТ НА БОРУСИЯ Д: Лангерак, Сократис, Суботич, Хумелс, Дурм, Кел, Кагава (86 Рамос), Михтарян (78 Йоич), Ройс (65 Бендер), Гроскройц, Имобиле