Намиращият се в сериозна криза германски вицешампион Борусия Дортмунд ще се опита да привлече двама футболисти на Олимпик Марсилия през зимния трансферен прозорец, информира авторитетният сайт sport1.de.

Става дума за Андре-Пиер Жиняк и Андре Аю. Таранът Жиняк е добре познат на феновете на българския ЦСКА. Именно той вкара прословутия гол в 96-тата минута, когато Тулуза измъкна 1:1 срещу "армейците" преди седем сезона и ги елиминира от евротурнирите.

Андре Аю пък може да действа както като ляво крило, така и като втори нападател. Договорите на двамата офанзивни футболисти изтичат в края на сезона и в Дортмунд се надяват, че ще могат да ги вземат през януари на промоция. Почти сигурно е, че ръководството на Олимпик Марсилия ще се съгласи на сделка, за да не изпусне играчите си без пари.

Жиняк наниза 11 гола в 15 мача, докато Аю има само две попадения в 12 срещи този сезон. Борусия Мьонхангледбах и Волфсбург също следят двамата футболисти на Марсилия.

В момента Борусия Дортмунд се намира на дъното в Бундеслигата. След първите 13 кръга тимът допусна цели 8 загуби, правейки най-слабия старт в цялата си история.