Борусия Дортмунд победи Херта с 2:0 в среща от 32-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Невен Суботич откри резултата в началото, когато се разписа с глава след изпълнение на корнер. Веднага след почивката Хенрих Мхитарян се отличи с втора асистенция, а Ерик Дурм вкара първото си попадение през кампанията.

През второто полувреме момчетата на Юрген Клоп владееха инициативата но направиха куп пропуски пред Крафт, който се отличи с прекрасни спасявания.

Борусия Дортмунд събра 43 пункта и се изкачи от девето на седмо място в подреждането. Херта е 13-и, с 34 пункта на своя актив.


"Жълто-черните" откриха резултата в деветата минута чрез Невен Суботич, който се оказа най-находчив при изпълнение на корнер от Хенрих Мхитарян. Сърбинът засече топката на близката греда и от около четири метра не остави шансове на Крафт.

Четвърт час след началото на срещата Мхитарян развинти защитата на противника с няколко впечатляващи финта и стреля по диагонала, но покрай левия страничен стълб.

Дълго подаване на разигралия се арменски полузащитник към Обамеянг изненада защитата на гостите, но техният вратар излезе и предотврати опасността, макар да се подхлъзна малко преди това.

Момчетата на Юрген Клоп продължаваха да доминират по отношение контрола на топката, но трудно успяваха да създадат опасна атака, с която да пречупят защитния вал на "старата дама". В 39-тата минута Валентин Щокер отправи първия удар за столичани в мача, но би над напречната греда.

Борусия отново изнесе играта в половината на своите гости и Пиер-Емерик Обамеянг отправи силен изстрел, при който кълбото се отби в тялото на съперников футболист.

Веднага след подновяването на играта Борусия удвои аванса си. Хенрих Мхитарян разтегли вдясно към Ерик Дурм и когато всички очакваха от бека да центрира, той заложи на фалцов удар с левачката, намирайки долния ляв ъгъл.

Малко след това гостите оцеляха на два пъти в рамките на две минути, когато на добра позиция бяха Гюндоган и Кагава. Тъкмо измина час игра, когато Кагава пробва късмета си с шут от дистанция, но стреля над напречната греда.

Двайсетина минути преди края Кагава пропусна топката и Гюндоган нанесе удар от малко разстояние, но нацели тялото на съперников футболист.

В 83-тата минута Кампъл сервира топката за Кагава, който отново не се ориентира добре и след като се забави, шутира право в тялото на вратаря. Кампъл опита добавка, но Крафт отново спаси!

 

Борусия Дортмунд - Херта 2:0

1:0  Невен Суботич - 9'

2:0  Ерик Дурм - 47'

 

Дортмунд: Лангерак, Суботич, Хумелс, Шмелцер (Пишчек - 72'), Дурм, Гюндоган, Кел, Кампъл, Кагава (Бендер - 84'), Мхитарян, Обамеянг (Иммобиле - 67')

Херта: Крафт, Пекарик, Лангкамп, Брукс (Хейтинга - 55'), Платенхард, Скелбред, Лустенбергер, Харагучи (Рони - 84'), Щокер, Шулц, Калу (Вагнер - 46')