Вчера звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс навърши 26 години, но със сигурност не е празнувал бурно рождения си ден.

Още по темата

 

Причината: именно той издъни своите във финала за Купата на Германия, когато направи фрапантен пропуск сам срещу вратаря на Волфсбург през първото полувреме. При аванс от 1:0 за Борусия.

Притежаващ безспорен талант, Ройс така и не може да спечели трофей до момента в своята кариера. Точно преди неговото привличане Борусия стана два пъти шампион на Германия, спечели и купата на страната.

С Ройс в състава "жълто-черните" загубиха финала в Шампионската лига от Байерн, паднаха и два пъти на финала за Купата на Германия. Без контузения Марко Германия пък най-после счупи каръка и от вечен участник, отпадащ на полуфиналите, най-накрая покори световния връх.

Най-тиражният европейски вестник "Билд" обяви Ройс за загубеняк. Една от основните причини е, че той се "крие" в големите финали.

Срещу Волфсбург острието спечели само 26.7% от единоборствата си и направи мижавите 35 контакта с топката. Логично 11 минути преди края на редовното време несменяемият титуляр беше изваден от Юрген Клоп.

"При 2:0 в наша полза, мачът можеше да мине под диктовката ни", отсече капитанът Матс Хумелс след мача, отправяйки косвен упрек към Ройс.

Дори треньорът на "вълците" Дитер Хекинг не пропусна ситуацията, при която Ройс би над вратата, вместо да намери някой от свободните ъгли: "Добре е, че Ройс не вкара за 2:0".

От Супер Марко със сигурност се очакваше повече. Особено след като той излиза вече по 9 милиона евро на сезон на Борусия Дортмунд. Дали пък точно той не е каръкът на "жълто-черните", които тероризираха противниците си в Германия без него?...