Борусия Дортмунд победи Краснодар с 2:1 в двубой от група "С" на Лига Европа, който се игра на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Гостите откриха резултата при първата си атака в мача, а автор на попадението бе рожденикът Павел Мамаев, получил подаване от Фьодор Смолов.

Допусналият да бъде финтиран по детински начин при гола на руснаците Матиас Гинтер се реваншира в добавеното време на първата част, засичайки центриране на Парк с глава.

В добавеното време Борусия вкара победния гол. Този път Гинтер върна жеста на Парк и асистира за попадението на новото попълнение на "жълто-черните".


Момчетата на Томас Тухел разиграва спокойно в началото на срещата и като изключим неточния удар на Илкай Гюндоган, липсваха други интересни моменти пред една от двете врати.

Бяха изминали малко повече от десетина минути игра, когато гостите сензационно откриха резултата при първата си атака. Фьодор Смолов финтира Гинтер и пусна хубав пас към Павел Мамаев, който реализира от движение в близкия ъгъл, за да отпразнува своя 27-и рожден ден.

В средата на първото полувреме Кастро се включи в предни позиции и засече с глава центрирането отляво, но не успя да намери очертанията на противниковата врата. Малко след това той имаше нова възможност, но изстрелът му от движение профуча покрай левия страничен стълб.

Пред Хенрих Мхитарян се откри прекрасен шанс в 34-ата минута, но вратарят на руснаците излезе, скъси ъгъла и успя да парира шута на арменеца отблизо. После Обамеянг стреля, но спечели само корнер.

В добавеното време на първата част Матиас Гинтер се реваншира и изравни резултата. Той засече с глава центрирането отляво на Парк и прати кълбото в мрежата.

След подновяването на играта Хенрих Мхитарян отправи фалцов удар от петнайсетина метра, но топката премина покрай дясната греда. На отсрещната врата Смолов стреля технично, но на метър от гредата.

В средата на първото полувреме Аднан Янузай получи в наказателното поле, завъртя се и стреля опасно, но Дикан спаси. След това Обамеянг пробва добавка, но беше блокиран.

Четвърт час преди края на мача Дортмунд вдигна оборотите. Гюндоган стреля опасно от фаул, но Дикан парира. След това влезлият като резерва Адриан Рамос финтира стража и отправи удар към вратата, но пред голлинията Петров изчисти.

Към края на редовното време Гинтер опита остро центриране и отправи точен удар с левия крак, но в двата случая стражът на гостуващия тим бе на висота.

Във втората минута на добавеното време Борусия вкара втори гол, който се оказа победен. Този път Гинтер върна жеста на Парк, центрирайки отдясно. Заелият добра позиция на далечната греда Парк се хвърли смело и реализира с глава.

 

Борусия Дортмунд - Краснодар 2:1

0:1 Павел Мамаев - 12'

1:1 Матиас Гинтер - 45' + 1'

2:1 Парк Жоо-Хо - 92'

 

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Хумелс, Сократис, Шмелцер (Кагава - 46'), Парк, Гинтер, Кастро (Вайгъл - 60'), Гюндоган, Мхитарян, Янузай, Обамеянг (Рамос - 72')

Краснодар: Дикан, Гранквист, Сигурдсон, Йедрейчик, Петров, Каборе (Газински - 70'), Страндберг, Ахмедов, Перейра (Лаборде - 60'), Смолов, Мамаев (Ари - 81')