Италианският първенец Ювентус проявява сериозен интерес към полузащитника на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган, твърди германското списание "Кикер".

Според информацията на изданието от лагера на "старата госпожа" имат желание да седната на масата за преговори и да вземат германския национал най-късно следващата лято. Както е известно, Гюндоган има договор с "жълто-черните" до 2017 година, но не крие желанието си да премине в европейски гранд.

Интерес към него има от Барселона и Манчестър Юнайтед. Освен въпросните два клуба, германецът с турска кръв беше свързван с Байерн Мюнхен и ПСЖ в края на миналия сезон.

Желанието му да си осигури огромна заплата обаче отказа мераклиите и халфът беше принуден да удължи контракта си с Борусия за още един сезон. Това предизвика гнева на привържениците в Дортмунд и през лятото те освиркваха доскорошния си любимец. 

Смята се, че Байерн вече категорично се е отказал от идеята да вземе техничаря, но не така стоят нещата за Барса, Юнайтед и ПСЖ, които ще бъдат основни конкуренти на Юве в покера за Гюндоган. Големият проблем обаче се очертава да бъде не трансферната сума за играча, а неговите високи финансови претенции.

През последните седмици пък се появиха слухове, че Илкай може да цъфне на стадион "Анфийлд", където мениджър е човекът, който го доведе в Дортмунд - Юрген Клоп.