Херта - Борусия Дортмунд, сблъсък от 20-ия кръг на германската Бундеслига. Събота, стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд: 
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман
Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Суботич, Пишчек, Дурм, Парк, Шмелцер
Полузащитници: Кагава, Вайгъл, Кастро, Гюндоган, Мхитарян, Ляйтнер, Паслак, Пулишич
Нападатели: Обамеянг, Ройс, Рамос
Контузени: Шахин, Бендер

 

Прогноза на Gol.bg:

Изненадата на сезона Херта приема най-добрия втори в цялата история на Бундеслигата след толкова изиграни мачове. Макар и разликата между двата отбора да набъбна на десет точки, столичани са твърдо решени да продължат със сюрпризите и да постигнат нов успех.

През последните месеци специалисти и анализатори очакват срив в лагера на "старата дама", но той така и не идва. Момчетата на Пал Дардай играят изключително освободено под негово ръководство и мястото им (трето) в таблицата е напълно заслужено.

Това е 58-и мач между тези противници в Бундеслигата (26:17 победи за Дортмунд, при голова разлика 103:79 за рурци), но едва за първи път те се намират едновременно в Топ 3 преди свой сблъсък. За сравнение преди една година те заемаха последно и предпоследно място.

Берлинчани не познават вкуса на поражението в последните си шест официални двубоя и загубиха само веднъж в последните си девет мача - като гости на хегемона Байерн с 0:2.

Според статистиката именно Херта и Борусия Дортмунд бележат най-голям прогрес като класиране, в сравнение с края на миналия сезон. Техният напредък е съответно 12 и пет позиции.

Херта притежава третата най-добра защита в Бундеслигата, но изпитва трудности при статични положения, от които е допуснал 9 от 21 попадения във вратата си. В същото време атаката на гостите е №1, постигайки невероятните 52 гола до момента.

Това са двата най-ефективни отбора - Херта и Борусия се нуждаят от най-малко положения, за да реализират попаденията си. Очакваме равностоен двубой без краен победител.

 

Резултат:  Херта - Борусия Дортмунд 1:1