Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс може да облече фланелката на родния си клуб Байерн Мюнхен, от чиято школа тръгна за големия футбол.

За това намекна бащата и агент на световния шампион Херман Хумелс, който беше натирен от академията на баварския колос преди години, когато Матс отказа да се върне в Мюнхен.

"Матс се намира пред много важно решение в кариерата си, в живота си. Дортмунд отново е сред топ-клубовете в Европа, затова решението му е много трудно. Ако напусне Дортмунд, той ще отиде в един от петте или шестте най-силни отбори в света. И разбира се, част от тях е Байерн", коментира бащата на играча пред списание "Шпорт Билд".

Контрактът на защитника с Борусия изтича през лятото но 2017 година и към момента той не иска да го подновява. Наскоро се появи информация, че световният шампион с Германия е трансферна цел №1 на Барселона.

"Трябва да взема трудно решение. Когато то стане факт, всички ще разберете защо ми е толкова трудно. То ми коства по половин час преди заспиване всяка вечер, от няколко седмици насам", коментира самият Матс Хумелс.