Борусия Дортмунд подписа договор с новата френска сензация Осман Дембеле, който до момента играеше за Рен, съобщи клубът от Бундеслигата.

Един от най-атрактивните футболисти на пазара в момента, който в неделя навърши 19 години, беше обект на интерес от английските грандове, както на два от големите европейски колоси - Байерн и Барселона.

Той подписва договор за пет години - до 2021-а година, а трансферната сума за момента не се съобщава. Дембеле е юношески национал на Франция и има 12 отбелязани гола в 25 мача за отбора на Рен, като сега дебютира в Лига 1.

Дортмунд обявява трансфера два дни след продажбата на защитника Матс Хумелс в Байерн Мюнхен, за който вероятно са получили между 35 и 40 милиона евро.

"Осман Дембеле може да играе на всяка позиция в атаката. Той е много добър един на един срещу защитник, играе и с двата крак, добър е в дрибъла, много е бърз и опасен пред вратата. Не случайно доста английски отбори се интересуваха от него и ние сме щастливи, че той избра Дортмунд", обяви спортният директор на жълто-черните Михаел Цорк.