Защитникът на Борусия Дортмунд Невен Суботич намекна, че може да си тръгне през летния трансферен прозорец заради ролята си на резерва на стадион "Сигнал Идуна Парк".

27-годишният футболист изкара осем сезона в Борусия, но новият треньор Томас Тухел не залагаше често на него през миналия сезон.

"Скъпи приятели, през миналия сезон осъзнах, че моята любов към футбола е прекалено голяма, за да стоя само на пейката. Футболът е важна част от живота ми. Обичам играта и не мога без нея", написа сърбинът на профила си в социалната мрежа Фейсбук.

"Намирам се в най-добрата възраст за един футболист и искам да използвам времето, за да се подобрявам и да помагам на отбора си всеки ден. Искам да имам чувството, че съм нужен и че мога да давам всичко за клуба си. Мисля си за това."

"Не искам да печеля пари, докато стоя на пейката, а да бъда активна част от историята на клуба си, както беше допреди миналия сезон. Надявам се да ме разберете. Борусия Дортмунд е клубът на сърцето ми и винаги ще си остане такъв", добави Суботич, към когото има интерес от Ливърпул.

Както е известно, той работеше седем години в Дортмунд със сегашния мениджър на мърсисайдци Юрген Клоп, който беше негов треньор и в Майнц.